Jordi Tosas: Només es viu una vegada i morim massa vegades

Jordi Tosas: Només es viu una vegada i morim massa vegades

L’alpinista Jordi Tosas va formar part de l’expedició que va viatjar amb el Kilian al Denali. Ara podem llegir el seu relat dels motius que el van empènyer a formar part d’aquesta aventura.

 

Per què vaig formar part d’aquest grup? Ara tot s’analitza, fins i tot l’aire té gust de cendra, fins i tot un ball es parametritza. Precisament vaig anar al Denali perquè volia formar part d’un grup d’arquitectes de quimeres que persegueixen la lluna tota la nit per veure tornar a veure sortir el sol, sense necessitat de despertar-se amb resignació.

Només es viu una vegada i se’n moren massa i tenir la possibilitat de formar part d’un projecte dedicat a la bellesa de volar sobre les muntanyes emplena de passió a qualsevol poeta del planeta. Només mirar cap enrere per saber qui som i cap endavant per saber on anem. Immersos en aquesta mètrica i aquest ritme que travessa el cor del temps, en el temps però sense ell. Sense necessitat de deixar proves, només empremtes, són les petjades les que fan somiar.

Vaig formar part d’aquest grup per saber escriure en un idioma de la muntanya que ells desconeixien i que al costat seu va créixer en una llengua nova. Un cant a tots aquells que s’alcen per defensar paradoxes i que per més cansats que estiguin són amants que no tenen por a estimar massa.

Un compromís irrompible amb totes aquelles coses que acaben com comencen, com un cant a la bellesa i l’oblit.

Jordi Tosas

Has vist els vídeos sobre l’expedició al McKinley?

Pel·lícula Déjame Viure – segon any del projecte Summits of My Life

Be Sociable, Share!

    Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


    Go to top